Браћа Којић - од ТШЦ до блиставе програмерске каријере

Браћа Којић. Који год епитет да додате уз поменуте речи, нећете погрешити.

Близанци Александар и Милош и њихов млађи брат Милан су били ученици наше школе. И када год их помене неко од професора који су им предавали, следе само комплименти и похвале присутних колега, уз јединствену оцену – ученици за пример. Не само због пристојног понашања нити због петица које су са лакоћом ређали у дневнику, него и због односа према школи.  Карактерисала их је максимална преданост у ваннаставним активностима, како би на свој начин помогли подизању угледа школе, као и стварању што бољих услова за рад њихових другара ученика.

Сва тројица су у нашој школи стекла звање техничар рачунарства, што им је била одскочна даска за изузетне каријере које су у свету програмирања већ направили. Александар и Милош су стигли до Енглеске, где као софтвер инжењери воде своју програмерску компанију The Lab of Dreams, док Милан свој пут гради у Србији, креирајући апликације које се масовно користе у разним областима, а пре 6 година је већ одржао једно предавање у нашој школи.

Наша жеља је да искуства бивших ученика, сада успешних људи у разним областима, пренесемо и на садашње и будуће генерације. Милош и Александар су одмах прихватили позив и осим савета и препорука понудили и конкретну сарадњу и стручну помоћ и подршку ученицима.

Милош је тренутно најмлађи предавач на цењеном University of Westminster, London. Као што смо већ поменули, са братом Александром ради на најсавременијим технологијама у компанији The Lab of Dreams. Последњи пројекти на којима су радили су Lynxeus AR и Munx VR.

У видео прилогу Милош ће вам описати пут од Техничког школског центра до једног од најпрестижнијих универзитета у Енглеској и креирања апликација које користе најсавременије технологије.

 

Прочитано 1418 пута Последњи пут измењено 23 мај 2021

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;