Мирко Чапара, некада ученик, сада професор

Једна од најљепших ствари у животу просвјетног радника је сусрет са бившим ученицима.

Један такав изненадни сусрет десио се професору Јеротији Матићу, током стручног усавршавања професора на пројекту Табла – којим се жели допринијети осавремењењу система образовања. Бивши ученик наше школе Мирко Чапара, сада је колега професор у средњој школи. У разговору са професором Матићем, Мирко је пожелео да своје утиске о школовању подели са садашњим и будућим ученицима.

2005. године уписао сам средњу школу у Техничком школском центру Зворник, у Каракају, смјер: Техничар ПТТ саобраћаја. У току 4 године, уз нове пријатеље и професоре, који су тај периоду живота учинили незаборавним, стекао сам искуства и успомене који су доприњели личном и професионалном развоју.
Уз подршку разредног старјешине Милана Којичког, професорице математике Светлане Павловић, професора Јеротија Матића, Сање Милаковић као и других професора стручних предмета, увидио сам значај и могућности образовања. Квалитетним образовно-васпитним процесом, омогућено нам је да континуирано напредујемо и стекнемо добру подлогу како за запошљавање (Телеком, пошта, банка...) тако и за усавршавање на дипломским студијама.

Добра организација, стручност наставног и ваннаставног особља, системско планирање и реализовање теоријске наставе, вјежби и практичне примјене, подучавање и дијалог са ученицима, само су неке од особина којима се ова школа издваја од осталих.

Позитиван став према школи и учењу, који сам стекао управо у ТШЦ Зворник, један је од разлога због којег сам се и опредјелио за професорски позив. Уписао сам математику и рачунарство на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Димпломирао сам 2014. године и након пар мјесеци добио посао у струци, као професор математике у средњој школи у Вишеграду. Такође сам учесник многих пројеката, преводилац GeoGebre за БиХ и Србију, члан Oracle академије, ментор и предавач такмичарима из математике на регионалном и републичком нивоу.

Живот школе треба да обликују и ђаци, како би из учионице поњели најљепша сјећања, али и знања која ће им користити. Вријеме проведено у клупама добрим дијелом одређује какви ћемо људи бити. Будућим средњошколцима ТШЦ-а у Каракају желим да поред добрих резултата и успјеха у животу буду поштени, праведни и племенити људи.

С поштовањем,
Мирко Чапара, бивши ученик

 

Прочитано 1539 пута Последњи пут измењено 18 мај 2021

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;