Велики одзив ученика у акцији даровања крви

У организацији ГО Црвеног крста из Зворника, Службе за трансфузијску медицину и наше школе, данас је у просторијама школе око 60 ученика, професора и ваннаставног особља даривало крв.

Директор ЈУ Техничког школског центра у Зворнику, Горан Грујић, у изјави за медије је рекао да се ради о традиционалној акцији која се спроводи већ десетак година.

 – Претходне двије године ученици су појединачно даривали крв у просторијама трансуфузије због пандемије, а сада су се стекли услови да уз провођење свих епидемиолошких мјера акцију поново организујемо у школи. Ово је прилика да наши матуранти покажу своју хуманост, односно да науче да некоме могу да спасе живот дарујући најдрагоцјенију течност – рекао је Грујић.

Дана Мићић, секретар Градске организације ЦК Зворник, навела је да су презадовољни одзивом ученика, те додала да је сваке године одзив све већи.

 – Дарујући крв дјеца провјеравају своје здравље и сазнају крвну групу. Средином марта биће спроведена и акција добровољног даривања крви за ученике и професоре СШЦ Петар Кочић која ће бити организована у просторијама Службе за трансфузијску медицину у Зворнику – рекла је Мићићева.

извор: Инфо Бирач

Прочитано 577 пута Последњи пут измењено 24 феб 2022

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;