Хуманост на делу: Матуранти и запослени даровали крв

Ученици и радници ЈУ Технички центар Зворник су и данас на делу показали своју хуманост.

Више од 50 матураната и запослених у школи је, у акцији коју је организовао зворнички Црвени крст, даровало крв. Један од редовних давалаца је и директор ЈУ ТШЦ Зворник, Горан Грујић, који је у изјави медијима пренео своје утиске:

"Ова хуманитарна акција се одржава дуги низ година, а у последње две године је спроводимо у просторијама наше школе. Циљ нам је да кроз ову и многе друге акције сличног типа, наше ученике подстичемо на одазивање акцијама помоћи широј друштвеној заједници и да у сваком моменту, када су у могућности, помогну онима којима је та помоћ неопходна."

Грујић је додао и да су наши ученици учествовали у свим хуманитарним акцијама које су организоване у граду Зворнику.

Данојка Мићић, секретар Градске организације Црвеног крста Зворник, није крила одушевљење масовним одзивом.
"Презадовољни смо одзивом у овој акцији која се организује другу годину у низу. Даровање крви је хуман чин, а истовремено деца имају прилику и да провере своје здравље. Увек је неопходно да постоје резерве крви, јер знамо да крв значи живот. Зато је добровољно давалаштво веома значајно и због тога апелујемо не само на младе, него на људе свих старосних доби, да се одазивају оваквим акцијама."

Шеф Службе трансфузије Зворник, Завода за трансфузијску медицину РС др Владимир Дражић је нагласио да је ово прва у низу акција која ће бити организована током 2016. године. Он је истакао да су задовољни одзивом ученика и професора, те додао да су резерве крви у зворничкој трансфузији на добром нивоу.
"Ове године имали смо најмање проблема са резервама крви, али увек може доћи период када је несташица, због чега су овакве акције од великог значаја", наглашава др Дражић још једном значај акције.

На званичној ФБ страници школе погледајте фото галерију са данашње хуманитарне акције.

Прочитано 1818 пута Последњи пут измењено 16 мар 2016

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;