Матуранти и запослени даровали крв

Матуранти и запослени даровали крв Фото: Радио Освит

Матуранти и запослени у ЈУ ТШЦ Зворник поново су показали хуманост на делу.

Данас је у просторијама школе, у сарадњи са Заводом за трансфузију и Црвеним крстом, организована акција добровољног даровања крви. Учешће у акцији узело је око 50 радника и ученика, што је већи број него претходне године.

„Већ неколико година за редом, у нашој школи се у сарадњи са Заводом за трансфузију и Црвеним крстом организују акције добровољног даровања крви. Ове године се акцији одазвао и већи број професора и ваннаставног особља,“ – истакао је директор школе Горан Грујић, који је и сам дугогодишњи добровољни давалац.

Доктор Далибор Липовац је навео да је ово прва у низу планираних акција које је Завод за трансфузију из Зворника планирао овог пролећа.

„У овом тренутку залихе крви су одличне, али су овакве акције увек добродошле. Досадашња пракса је показала да велики број матураната, који први пут на овај начин дарују крв, после постану добровољни даваоци. Проблематично је само прво даривање, када матуранти не знају шта да очекују. Када увиде да је све то безазлено и без икаквих последица, страх нестаје и потом се често самоиницијативно јављају да дарују крв.“

Др Липовац је додао и да се акција наставља у средњој школи у Милићима, а потом ће крв даровати и припадници ЦЈБ Зворник.

Дана Мићић, секретар градске организације Црвеног крста је истакла да је добровољно давалаштво једна од најзначајнијих активности Црвеног крста и уједно најхуманији вид помоћи другој особи.

„Резултат оваквих акција је значајно повећање броја добровољних давалаца који први пут дарују крв. Овом приликом позивам све грађане од 18 до 65 година да се придруже овој акцији.“

Извор: Радио Освит

 

Прочитано 2540 пута Последњи пут измењено 23 мар 2017

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;