Занатска струка најтраженија

Према евиденцији Бироа за запошљавање, више од 4.700 лица на подручју Зворника активно тражи посао. На прву прилику чека и више од 200 дипломираних економиста и правника. И док друштвена занимања постају суфицитарна на тржишту, послодавцима све више треба квалификован кадар, којег у Зворнику недостаје, прије свега занатске струке.

Како би пратили тржишне трендове, ЈУ ТШЦ Зворник је у наставни програм уврстио тражена занимања попут: руковаоца грађевинских и утоварних машина, вариоца, а враћена су и занимања ПТТ манипулант и хемијски техничар, док ће се од септембра у понуди наћи и занимање машинске струке - обрађивање метала резањем.

Горан Петровић, шеф Бироа за запошљавање у Зворнику каже да мали број младих који се након основног образовања опредијеле за занимања која, како истиче, имају неку будућност, имају перспективу, за разлику од друштвених занимања.

Итекако су тражени и квалификовани електричари, аутомеханичари и аутолимари. Имајући све у виду, ученик Несад Мујкић је прије двије и по године уписао аутомеханичарски смјер у нашој школи.

"Од малена сам волио радити око механике, око аута, тако да данас имам вољу за тим. Надам се запослењу пошто са овим занатом ријетко ко остаје незапослен", каже Мујкић.

Горан Грујић, директор ЈУ Технички школски центар Зворник, наглашава да су и ове као и претходних година, испитивали потребе тржишта и интересовање ученика. На основу тога, каже, направили су промјене у плану уписа.

 

Извор: rtrs.tv

Прочитано 2560 пута Последњи пут измењено 06 мар 2018

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;