Нови информатички кабинет

ЈУ Технички школски центар Зворник је богатији за још један савремено опремљен информатички кабинет.

Највеће заслуге за нови кабинет иду нашим ученицима, који су уз помоћ фондације Мозаик и Омладинске банке Зворник реализовали пројекат под називом SWAP (Секција Web и андроид програмирања). Укупна вриједност пројекта је 5.200 конвертибилних марака, од чега је 2.200КМ допринос Фондације, а 3.000КМ инвестира ЈУ ТШЦ Зворник.

Покретачи идеје били су водећи представници савјета ученика: предсједник Иван Манојловић, замјеница предсједника Ана Шаран и Милован Јаковљевић. Већ на самом старту иницијатива је наишла на значајну подршку управе школе. 

"Управа школе је подржала овај пројекат кроз преуређивање кабинета, постављање нове електро-инсталације, набавку пројектора и пратеће опреме. Такође, школа је обезбједила квалитетан приступ интернету, повезујући нови кабинет са већ постојећом рачунарском мрежом. У плану је и додатна обука за професоре који ће водити секцију, а све неопходне трошкове сносиће школа." - истакао је директор школе Горан Грујић.

О самом пројекту и његовој имплементацији говорио нам је предсједник Савјета ученика Иван Манојловић.

"Реализација пројекта заказана је за мјесец октобар. На секцији ће сви заинтересовани ученици наше школе учити програмирање веб сајтова и андроид апликација. Планирано је да секција траје двије године, након чега се очекује да ученици буду у могућности да самостално израђују сајтове и апликације за друга лица. Приходи од продаје ће се уплаћивати у фонд ученика секције, који ће моћи да га користе за набавку ђачких карти за превоз. На тај начин ћемо реализовати пројекат Савјета ученика "Средњошколски индекс", чији је циљ био да омогући ученицима да се већ током школовања опробају на тржишту ИТ технологија."

Иван, Ана и Милован

 

Прочитано 2725 пута Последњи пут измењено 03 окт 2017

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;