Директор Грујић и професор Матић у емисији Тема јутра

Директор Горан Грујић и професор Јеротија Матић, гостовали су у емисији Тема јутра, регионалне телевизије РТВ Подриње из Лознице.

Гостовање представника наше школе у популарној емисији је још једна потврда доброг и квалитетног рада у ЈУ ТШЦ Зворник.

Директор Грујић је у уводном делу упознао гледаоце са основним подацима о школи.

"Школа постоји од 1972. године, а од 1974. се зове Технички школски центар. Тренутно школа има 550 ученика, који се образују у три струке: Саобраћај, Електротехника и Машинство и обрада метала."

Грујић је истакао да је сарадња са средњошколским центром из Зворника на веома високом нивоу и да је као плод тога град Зворник, уз велику помоћ градске управе, добио још један предиван дефиле матураната.

Професор  Јеротија Матић је навео да је саобраћајна школа у ЈУ ТШЦ Зворник једина на ширем подручју и препоручио свршеним основцима да, ако су заинтересовани за занимања техничар ПТТ саобраћаја, техничар друмског саобраћаја, возач моторних возила или руковалац грађевинских и претоварних машина, нема потребе да се одвајају од породице и иду у Шабац или Београд, јер све то имају у нашем техничком центру.

"Много је лакше и за децу и за родитеље, а занимања која имамо су најперспективнија у саобраћајној струци," - додао је Матић.

Грујић је говорио о одличној комуникацији са највећим привредним субјектима, наводећи позитиван пример Алумине, у којима наши ученици обављају практичну наставу.  У последње време све чешће се дешава да фирме понуде запослење ученицима који оставе добар утисак током часова практичне наставе, а у томе предњаче Зворник путеви и Дринатранс.

Грујић и Матић су описали наставне и ваннаставне активности ученика, успехе садашњих и бивших ученика, одличну опремљеност школе и велика улагања у инфраструктуру и опрему, спремност Алумине да финансијски и организационо помогне све ученике који одаберу занимање Варилац и још много тога.

Све то можете погледати у снимку гостовања наших представника у емисији Тема јутра регионалне телевизије РТВ Подриње.

 

Прочитано 4386 пута Последњи пут измењено 03 јун 2017

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;