Стручна екскурзија у ХЕ "Бајина Башта"

Ученици трећег и четвртог разреда занимања Техничар електроенергетике, у пратњи професора су посетили ХЕ „Бајина Башта“.

Ове посете се већ могу назвати традиционалне, пошто годинама уназад ученици поменутог смера, у оквиру стручних екскурзија планираних Годишњим планом и програмом, упознају се на лицу места са радом хидроелектрана, термоелектрана и сличних објеката важних за струку.

Домаћин делегацији ЈУ ТШЦ Зворник био је наш бивши ученик, а сада један од водећих инжењера у Електропривреди Србије, дипломирани инжењер Борис Јовановић, коме се и на овај начин захваљујемо на издвојеном времену и детаљној презентацији рада комплетног система.

У изјави за школски сајт, Борис је истакао задовољство нивоом знања ученика и питањима која су му поставили.

Приликом посете Хидроелектрани „Бајина Башта“ ученици ЈУ ТШЦ Зворник су имали прилике да се упознају са електраном као функционалном целином, као и са њеним важним деловима. Висок ниво заинтересованости ученика, познавање основних склопова расклопне опреме разводног постројења и агрегата као и отвореност при дијалогу обележила је ову посету. Било је пријатно разговарати са младим људима, који имају шта да питају и хоће да сазнају нешто више.  Као бившем ђаку ове школе, било ми је задовољство да будем домаћин у обиласку хидроелектране и да разговарам са будућим колегама.

Оно што је нама изузетно важно је и задовољство ученика стручном екскурзијом.

„Посета ХЕ „Бајина Башта“ је оставила јак утисак на мене и другове. Током обиласка овог великог система усвојили смо још много нових сазнања, а истовремено и надоградили знање из ове области, које смо протеклих година стицали у учионицама наше школе. Искористио бих прилику да се захвалим нашим професорима, а нарочито домаћинима из Бајине Баште, који су нам све ово омогућили,“ – навео је Лазо Зекић, матурант наше школе.

Прочитано 2311 пута Последњи пут измењено 26 апр 2017

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;