Ученици на пракси у "Алумини"

Ученици наше школе су и у овој школској години на практичној настави у производним погонима компаније "Алумина". Тиме је настављена успјешна сарадња компаније која је један од лидера у региону и ЈУ ТШЦ Зворник.

Четири дана у седмици, ученици друге и треће године, занимања електричари и бравари, часове практичне наставе изводе у "Алумини". Директор ЈУ Техничког школског центра Зворник, Горан Грујић, истакао је да је сарадња са познатом компанијом од вишеструког значаја за ову установу, а нарочито за саме ученике.

"ЈУ ТШЦ Зворник и ове, као и претходних година, изражава захвалност компанији "Алумина" због велике предусретљивости коју је показала у погледу одржавања дијела практичне наставе наших ученика у својим погонима", - навео је Грујић у разговору за портал ИнфоЗворник.

Додао је и да је школа, захваљујући овој сарадњи, обезбиједила квалитетну праксу за ученике, док је "Алумина" доказала да је и даље један од колектива са великом друштвеном одговорношћу.  Грујић је навео и да је од кључне важности за све ученике техничких занимања да практична знања из струке стичу у реалном производном окружењу.

"Одржавање практичне наставе у једној од највећих производних компанија у Републици Српској, не само да ће повећати компетенције ученика на пољу знања и вјештина, него ће знатно утицати на њихов став према радном времену, правилима понашања у фирми", оцијенио је Грујић.

ИнфоЗворник преноси и Грујићеве ријечи да ова сарадња има велику важност и за менаџмент школе.

"На овај начин потврђује се и наша опредијељеност за константно усавршавање теоријске и практичне наставе и школовање стручних и способних техничара и занатлија."

Професор Драган Исаиловић, који је својевремено двије деценије провео у овој фабрици, рекао је да "Алумина", њени ресурси и људски потенцијали, могу доста помоћи ученицима у стицању потребног знања.

"Овдје имају све што им је потребно и што могу да науче, виде и практично ураде", навео је Исаиловић и напоменуо да су видљиви резултати код ученика из практичног дијела наставе.

Сандра Ђурић, руководилац Кадровске службе у "Алумини", рекла је да је веома важна добра комуникација између привреде и школства и да је "Алумина", као друштвено одговорна компанија, препознала важност улагања у младе кадрове.

"Наш циљ јесте да се кроз сарадњу са Техничким школским центром, али и другим образовним установама, едукују и намјенски школују кадрови, који ће бити потребни овој фабрици. Посебно се то односи на занимања која су дефицитарна на тржишту рада", нагласила је Ђурићева.

извор: ИнфоЗворник

 

Прочитано 2228 пута Последњи пут измењено 08 окт 2016

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;