Основан Регионални савјет за образовање регије Зворник

Данас је основан Регионални савјет за образовање регије Зворник за чијег је предсједника изабран градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Потпредсједници су начелници општина Власеница и Сребреница Мирослав Краљевић и Младен Грујичић, а секретар савјета начелник општине Милићи Марко Савић.

Краљевић се захвалио градоначелнику Стевановићу и свима који су покренули иницијативу за формирање оваквог тијела што ће, како је оцијенио, омогућити да се дође у саму срж образовања на овом подручју.

„Мислим да је ово битна тематика за наше друштво и крајње је вријеме било да се спустимо до привредника, у саме школе, дођемо до родитеља, до ученика, да видимо шта су то стварне потребе наших локалних заједница. Од овога очекујем пуно, а имаћемо конкретну причу када усагласимо, сви са регије, који су нам потребни кадрови, у ком правцу да идемо, шта се тражи на тржишту, шта је потребно да ми опстанемо и останемо на овом простору. Неопходно је да се што више труда уложи у овом правцу,  и то сваки појединац који је био присутан данас и као друштво у цјелини, да дођемо до конкретних занимања  и стварних потреба.  Морамо се уклапати и у свјетско тржиште и у оно шта су свјетске потребе.“

Дарко Стефановић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности града Зворника, рекао је да је иницијатива за формирање регионалних савјета за образовање потекла од Уније удружења послодаваца Републике Српске уз подршку Министарства просвјете и културе и Педагошког завода Републике Српске.

„Регионални савјет за образовање имаће три главна циља, а то су дефинисање уписне политике, промоција дефицитарних занимања и прилагођавање образовних профила тржишту рада, а данас је начињен први корак на том путу.“

Данашњој оснивачкој сједници присуствовали су градоначелник Зворника, начелници општина Власеница, Милићи, Братунац, Сребреница, Осмаци и Шековићи, директори свих средњих школа, предсједник Актива директора основних школа и представници неких привредника, као и Завода за запошљавање – Филијала Зворник, који су и чланови Регионалног савјета за образовање.

 

Прочитано 612 пута Последњи пут измењено 13 апр 2022

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;