Кристина Аћимовић побједница такмичења за најбољи иновативни стартап

Кристина Аћимовић побједница такмичења за најбољи иновативни стартап Foto: Mali Zvornik Info

Кристина Аћимовић, ученица наше школе (хемијски техничар) побједница је такмичења за најбољи иновативни стартап са пословном идејом "Натријум-јонске батерије", преноси Радио Освит.

Такмичење је одржано данас у Малом Зворнику, а поред побједнице, наша школа је имала још четири представника, који су били полазници Иновативног стартап програма обука. Трећу награду је освојила Сара Перић са пословном идејом "Вртни центар", а запажен резултат су остварили и Стефан Остојић ("Ручна израда декоративних тепиха"), Зорана Малишевић ("Електрични тротинет"), Ана Ерак ("Здрава храна - микробиотика").

Према речима стручног жирија, наши ученици су показали завидно знање и вјештину презентације и радо су одговарали на питања из струке.

Кристина  је на презентацији идеје "Натријум-јонске батерије" рекла да се у данашње вријеме много говори о литијуму који је саставни дио батерија. Она је додала да је литијум риједак метал и да његово извлачење из земље штети животној средини. На другој страни натријум који је јако сличан по особинама литијуму се извлачи из сланих вода и налази се у облику кухињске соли, има га у већим количинама и не штети животној околини. Производи који се добијају кроз натријум су обичне батерије, батерије за напајање електричних аутомобила, као и чипови који улазе у састав пуњача за напајање мобилних телефона, лаптопова….

Представљајући свој пројекат додала је да су јој конкуренти сви који се баве производњом батерија, али да је предност натријум јонске батерије што је нико не производи, а и потребне сировине су доста јефтиније у односу на конкуренцију.

 

 

Прочитано 756 пута Последњи пут измењено 27 дец 2021

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;