Ученици (једне добре) генерације

Крај маја је време када је школска комисија пред тешким задатком - избор ученика генерације.

Ове године у најужи избор су ушли Никола Тодоровић (техничар рачунарства) и Стефан Лакић (техничар електроенергетике), док је међу ученицима из занимања трећег степена ову ласкаву титулу понео Марко Савић (бравар-заваривач).

Ова три момка су предводила једну квалитетну генерацију, која је оставила снажан печат. Прихватили су позив да у пар реченица направе кратак осврт на време проведено у школи.


Никола Тодоровић, најбољи међу ученицима IV степена, доказао је да се врло лако и успешно могу спојити одличан (5,00) и љубав према спорту.


- Велико ми је задовољство што сам проглашен за ученика генерације у нашој школи. Уписао сам смер "техничар рачунарства" и ниједног тренутка нисам зажалио на тој одлуци. Управа школе се увек труди да нам обезбеди најбоље услове и најновију опрему за рад, а ту су и пријатељски настројени професори, који врло добро знају да своје знање пренесу на ученике. Планирам да наставим своје школовање и сигуран сам да ће ми знање које сам стекао у увој школи много помоћи. Препоручио бих овај смер свима који желе да се баве електротехником, јер уз рад и труд, свако може много тога да научи и стекне нове вештине.


Стефан Лакић је истакао задовољство избором занимања. Љубав према електротехници и енергетици преточио је у све петице у дневнику.


- Зовем се Стефан Лакић и ове године сам стекао стручно звање техничар електроенергетике. Желео бих да похвалим све професоре који су нам предавали, јер су показали стручност и посебан квалитет у преношењу знања. Сигуран сам да ће ми све што сам у претходне четири године научио бити одлична подлога за даље напредовање у струци. Свим будућим средњошколцима топло препоручујем избор било ког занимања у ЈУ Технички школски центар Зворник, јер сам уверен да ће научити много тога и стећи доста пријатеља и лепих успомена.


Марко Савић је уписао једно од најтраженијих занимања трећег степена - бравар-заваривач и по његовим речима, изузетно је задовољан.


- Током школовања у ЈУ ТШЦ Зворник, уз нове пријатеље и професоре, који су дефинитивно обележили овај период мог живота, стекао сам доста искустава и знања који су допринели мом личном развоју. Уз несебичну подршку одељенске старешине, професорице Винке Савић, професора практичне наставе Здравка Гарића, као и других професора, увидео сам значај образовања и могућности које нам се пружају након средње школе. Захваљујући квалитетном васпитно-образовном систему у школи, омогућено нам је да у "свет одраслих" уђемо одлично припремљени за све што нас чека. Када ме питају шта бих најпре истакао о својој школи, то су: добра организација, стручност наставног особља, одлична комбинација и реализација теоријске и практичне наставе. Радујем се новим изазовима и послу у струци, како бих наставио са даљим усавршавањем свега овога што сам научио у својој школи. Свим будућим ученицима ЈУ ТШЦ Зворник желим да поред добрих оцена буду пре свега и добри, племенити и праведни људи.

Прочитано 1158 пута Последњи пут измењено 04 јун 2021

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;