Настава на даљину

У ЈУ Технички школски центар почела је и друга седмица како се због ванредних услова настава обавља на даљину.

Дана 19.03.2020. године Министарство просвјете и културе Републике Српске проследило је школама сагласност за организацију наставе на даљину. То је васпитно-образовни процес који сви ученици и професори морају да поштују, како би се у ванредној ситуацији привела крају школска година.

Министарство је омогућило школама да саме одаберу начин рада.  Као и увек, нашој школи је интерес ученика био на првом месту. Бирало се решење које ће у о овим условима омогућити највећем броју ученика да без икаквих сметњи прати наставу. Истовремено, размишљало се и доступности професора, да буду што чешће у комуникацији са ученицима.

Нема сумње да је настава на даљину лошија варијанта од класичне предавачке наставе. Да бисмо обезбедили свакодневну интеракцију ученик – професор, управа школе, у договору са наставним кадром, изабрала је Вибер као основну комуникацију.

Сваки одељењски старешина је формирао Вибер групу свог одељења. Настава се одвија по актуелном распореду часова, који можете да преузмете овде. Тако се, као и у редовној настави, тачно зна термин почетка и завршетка часа. Комуникација између професора и ученика се одвија у току самог часа. На почетку часа ученици лајковањем одређене реченице потврђују своје присуство. Потом им професор прилаже наставни садржај за лекцију која је планирана за обраду. Скреће им пажњу на одређене делове, задаје задатке које би ученици требало да ураде. Да би се пратила активност ученика, професор у току самог часа прозива поједине ученике, тражи одговоре на питања или да презентују досадашњи рад на часу. Пред крај часа, професори постављају краћа питања или анкете, да би утврдили у којој мери су ученици савладали градиво. За додатно утврђивање градива, после сваког часа се задаје домаћи задатак. Ученици решен домаћи задатак прослеђују професорима на емаил адресу. Ученици су упознати са начином вредновања рада. Професори воде евиденцију о свим активностима ученика, током саме наставе, као и у изради домаћих задатака.

Верујемо да је овакав вид наставе најозбиљнији и најорганизованији и да је нашим ученицима лако да се снађу и да прате наставне садржаје. Професори су путем емаила доступни ученицима и изван редовне наставе. Све контакте професора ученици могу преузети овде.

За све нас је изазов дигитална настава. Многи наставници се први пут суочавају са дигиталним технологијама у настави, принуђени смо сви да учимо. Велика подршка је значајна, како ученицима, тако и професорима. Најважније тренутно је да је школа у интеракцији са ученицима и њиховим родитељима, да знају да их подржавамо и да су повезани, како са школом, тако и са другарима из одељења.

О томе како су ученици прихватили ову врсту настава говорио је директор Горан Грујић у интервјуу за портал Зворник данас.

Прочитано 1935 пута Последњи пут измењено 31 мар 2020

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;