Дониране школске табле, обезбјеђена пракса у Алумини

Школа добија нови изглед Школа добија нови изглед Фото: ЗворникДанас

ЈУ Технички школски центар добио је од УНИЦЕФ-а, у оквиру Програма ЕУ за опоравак од поплава, 18 школских табли којима ће у 18 од укупно 25 учионица бити замијењене дотрајале табле.

Директор Горан Грујић рекао је и да очекујe да до краја фебруара стигне и спортска опрема за фискултурну салу.

"Од УНИЦЕФ-а смо раније добили и 126 клупа, 252 столице и катедре за опремање девет учионица, а укупна вриједност ове донације, укључујући спортску опрему и школске табле је око 60.000 КМ" - рекао је Грујић.

Додао је да се у школи припремају за план уписа 2015/2016 године у оквиру чега анкетирају ученике основних школа и привреднике.

"Ове године желимо да припремимо план уписа по мјери првенствено ученика, али и привредника у нашој општини," истакао је Грујић. "Планирамо, а видјећемо да ли ће ресорно министарство одобрити, да покренемо струку грађевина, за почетак са занатима, а касније и са занимањем техничара. У предстојећој школској години нећемо уписивати хемијске техничаре, обзиром да посљедње три године нисмо имали кандидате заинтересоване за ту струку."

Грујић је напоменуо и да је 26. јануара потписан уговор са компанијом "Алумина", чиме је омогућено да велики број ученика реализује практичну наставу у погонима ове компаније.

"У погонима "Алумине", праксу ће од сљедећег мјесеца праксу изводити ученици на смјеровима електричар, техничари електроенергетике, техничари рачунарства, машински техничари и инсталатер. Аутоелектричари и аутомеханичари праксу обављају у "Дрина трансу", "Водоводу и комуналијама", "Зворник путевима" и још неким предузећима. Ученици саобраћајне струке, смјер ПТТ техничари и ПТТ манипуланти на практичну наставу одлазе у "Поште Српске". Практична настава је кључна и код заната, као и код техничких занимања и зато се трудимо да је побољшамо."

У наредном периоду почињу радови на замјени крова на фискултурној сали чиме ће бити заокружени радови на комплетном реновирању и реконструкцији, јер су пре тога потпуно обновљене и модернизоване унутрашњост фискултурне сале, свлачионице, кабинет професора физичког васпитања и још пет учионица.

Нашу школу похађа 547 ученика, који се образују у три струке: електротехника, саобраћај и машинство и обрада метала.

 Извор: zvornikdanas.info

Прочитано 1924 пута Последњи пут измењено 05 феб 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;