Матурантски дефиле украсио главну градску улицу у Зворнику

Једна од најљепших зворничких традиција, дефиле матураната средњих школа главном градском улицом ни ове године није изостала.

У овогодишњем дефилеу од зграде Градске управе до Касине учествовала су 402 матуранта из Средњошколског центра „Петар Кочић“ и Техничког школског центра, који су обиљежили крај свог средњошколског образовања. Ученицима генерације и „вуковцима“ уручене су дипломе и пригодне награде.

Бројни грађани, родитељи и родбина окупили су се како би им пружили подршку и пожељели успјех у даљем животу. Срећу, здравље, успјех и да остваре своје снове пожелио им је и градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

„Матурантима честитам завршетак средњошколског образовања. Честитам и њиховим професорима и родитељима који су им били највећи ослонац. Остварили су запажене резултате на које требају бити поносни. Матура је чин када праве искорак и улазе у свијет одраслих и одговорних људи. Желим им да буду храбри и упорни и да никада не одустају. Надам се да ће својим радом и трудом допринијети да наш град буде боље мјесто него што је данас. Градска управо је симболичним знаком пажње ове године свим матурантима омогућила бесплатну матурску прославу“ – поручио је Ивановић.

Пред зворничким матурантима су нови изазови, нова животна раздобља. Стечено знање им је, кажу, добра основа да упишу жељени факултет. Дружења, пријатељства, сузе и смијех, али и незаборавне успомене током школовања остаће у срцима заувијек.

Испраћајући још једну генерацију ученика, директори двије зворничке средње школе истичу да се ради о генерацијама које су својим радом и знањем на бројним такмичењима на најљепши начин представљале Зворник.

„Ово је најсвечанији дан. Мислим да је ово једна сјајна генерација, да су показали доста знања и вјештина у свом школовању и сигуран сам да од њих можемо очекивати много у будућности“ – поручио је директор Техничког школског центра Горан Грујић.

Зворник је испратио још једну генерацију матураната са жељом да им се остваре животни циљеви, да својим радом, знањем и упорношћу превазиђу животне изазове и на најбољи начин искористе стечено знање.

 

Прочитано 374 пута Последњи пут измењено 02 јун 2024

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;