Обука ученика о поступању у случају земљотреса

Представници градске Службе цивилне заштите и Професионалне ватрогасне јединице организовали су у нашој школи предавање и обуку ученика о томе како да поступе у случају земљотреса.

У уводној речи, представници Службе цивилне заштите објаснили су да ученици требају да знају како да се понашају пре, у току и након земљотреса, како не би дошло до хаоса. О томе им говоримо кроз филм са показном вежбом и презентацијом. Наша жеља је да ученици који присуствују предавању своја сазнања пренесу другарима, познаницима и родитељима.

Предавања "Како поступити у случају земљотреса" реализују према упутству Републичке управе цивилне заштите.

- Обуку ће проћи сви чланови Савета ученика, ученици неколико одељења, као и запослени у школи. Сведоци смо све чешћих земљотреса у нашем подручју у последње време које није могуће предвидети нити утицати на њих. С обзиром да је у школи велики број ученика, важно је да се, у случају да се земљотрес догоди у току наставе, не ствара паника и да и ученици и запослени знају како да се понашају, истакао је Саша Илић, представник Службе професионалне ватрогасне јединице града Зворника.

Након што су предавања одржана у оба средњошколска центра у Зворнику, презентације ће се одржати и у свим основним школама.

 

извор: СРНА

Прочитано 1787 пута

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;