Из угла ученика: Лијепо је бити побједник!

За мене је велика част што сам учествовала на једном тако добро организованом такмичењу, као што је Фестивал обновљивих извора енергије средњих школа у БиХ 2016.

Током претходна два мјесеца одржано је чак шест радионица, у свим градовима из којих долазе школе које учествују на такмичењу. На тим радионицама смо имали предавања професора и стручних лица из ове области. Излагали су нам радове које су ученици раније радили и указивали на неке нове идеје. Драго ми је што сам дошла до нових сазнања и што сам имала прилику да видим како функционишу електране и фабрике.

Финално такмичење је одржано у Тузли. Моја екипа, на челу са професором Миланом Тодоровићем, освојила је прво мјесто у области Енергетска ефикасност и примјена LED технологије. Резултат нашег пројекта је дисплеј који показује тачну температуру, вријеме, као и концентрацију угљен-моноксида. Тај дисплеј ће наредних дана бити постављен на улазу у нашу  школу.

У овај пројекат смо уложили доста труда и времена и драго ми је што се на крају све то исплатило. Ми смо прва генерација ученика школе која је учествовала на овом такмичењу и одмах смо освојили прво мјесто. Ово је велики успјех, како за нас, тако и за нашу школу. Показали смо да је наш Технички школски центар јако квалитетна школа и да су наши професори веома стручни и да нам своје знање преносе на најбољи начин.

Лијепо је бити побједник. Диван је осјећај знати да си најбољи у нечему и да је твој рад награђен. Поред овог осјећаја, са такмичења носимо и многе драге успомене. Било је забавно, а дружили смо се и са ученицима других школа, са којима смо размијенили знање и мишљења. Било би добро да наша школа и у будућности учествује на оваквом такмичењу и да освоји још много награда.


Драгана Митровић  IVe-2

Прочитано 2428 пута Последњи пут измењено 05 дец 2016

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;