Прво мјесто на Фестивалу обновљивих извора енергије

На финалном такмичењу у Тузли, које је одржано у склопу пројекта „Фестивал обновљивих извора енергије средњих школа у БиХ 2016“, а које је организовала организација Нерда, екипа из ЈУ Технички школски центар Зворник, коју су чинили Михајло Петровић, Драгана Митровић и Уна Гајић,  предвођена ментором мр Миланом Тодоровићем, освојила је прво мјесто у категорији „Енергетска ефикасност и примјена LED технологија“.

О квалитету самог такмичења најбоље говори податак да су током финала представљена 22 рада. Поред победника, одличан успјех оствариле су и још две наше екипе, које је водио ментор др Божо Илић, а у којима су били ученици Мило Лазић, Лазо Зекић и Владан Арсеновић (Поређење енергетске ефикасности различитих врста сијалицаи Јелена Бечановић, Богдан Мијић, Игор Јовановић и Маринко Кукољ (Пико хидроелектрана за снабдјевање електричном енергијом енергетски ефикасне викендице). Руководство школе је веома озбиљно схватило ово такмичење, те је уз помоћ Градске управе обезбједило средства за реализацију пројеката.

Професор Милан Тодоровић је био веома задовољан постигнутим резултатом.

„Имао сам задовољство да будем ментор и припремам сјајну екипу ученика ЈУ ТШЦ Зворник у саставу Михајло Петровић, Драгана Митровић и Уна Гајић, за такмичење на Фестивалу обновљивих извора енергије, које је данас одржано у Тузли. Та екипа је освојила ПРВО мјесто и награду од 300 КМ пројектом "Информациони LED дисплеј" у категорији led технологија и енергетске ефикасности. Конкуренција је била жестока јер су пријављена 22 изврсна рада из шест градова. Захваљујемо се Александру Тодоровићу, који нам је много помогао у програмирању и изради дисплеја. Велику захвалност дугујемо водећим људима наше школе, као и Градској управи, који су финансијски стали иза нашег пројекта.

Пут до коначног успјеха и комплетирања пројекта није био нимало лак. Капитен побједничке екипе, Михајло Петровић, укратко нам је објаснио како су текле припреме за само финале, а причао нам је и одличној организацији комплетног пројекта, на чему смо захвални организацији Нерда.

„Након два мјесеца припрема и договарања око идеја и начина презентовања, успјели смо да будемо први. Прије такмичења, имали смо веома занимљива предавања на тему  ’’Енергетска ефикасност и примјена LED технологије’’, као и о обновљивим изворима енергије. Цјелокупни програм је био веома едукативан. Поред предавања, обишли смо неколико фабрика и постројења. Искрено, нисмо очекивали прво мјесто, али далеко од тога да га нисмо заслужили. Уложили смо доста труда током припрема за такмичење. Ово искуство ће нам, вјерујем, помоћи и у нашем даљем школовању. Најважније послије свега је да смо се лијепо дружили и много корисних ствари научили и видјели.“

Фестивал Нерда

Победничка екипа
Представници ЈУ ТШЦ Зворник

 

Прочитано 2325 пута Последњи пут измењено 02 дец 2016

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;