Прослава матурске вечери

Прослава матурске вечери Фото: Зворник Данас

Главна зворничка улица у петак је била пуна младости, лепоте и радости јер су је украсили матуранти, њих 427 из двије зворничке средње школе.

Испред зграде Градске управе кренуло је 156 матураната ТШЦ-а и 271 матурант СШЦ „Петар Кочић“ у заједнички дефиле улицом Светог Саве, праћени бројним Зворничанима који су изашли да са њима подијеле радост матурске вечери.

На платоу Касина традиционално дочекао их је градоначелник Зоран Стевановић са сарадницима, као и директори школа Горан Грујић и Биљана Писић, који су ученицима генерације и вуковцима уручили дипломе и награде.

Грујић је поздрављајући матуранте и професоре, истакао да су се слушали током четири године, те изразио наду да ће им тај период остати у лијепим успоменама, као и да ће их и професори памтити на исти начин.
– Желим да ово вече буде истинска круна, печат на незабораван школски живот. Надам се да вам је занимање које сте стекли истински темељ и прави путоказ за даљи животни пут на којем вам желим много среће – поручио је Грујић.

Директор ЈУ Технички школски центар Зворник, Горан Грујић, уручио је посебне награде најбољем ученику четвртог степена Борису Андрићу и најбољем међу ученицима трећег степена, Сави Радићу. Обојица су на дар, између осталог, добили и таблет рачунар.

Direktor Grujić i đak generacije Boris Andrić

Градоначелник Стевановић рекао је да је дан матурске прославе традиционалан дан када се испред Касине упућују поздрави онима који из дјетињства дефинитивно прелазе у младост.
– Свима вам желим добро здравље и извјесну будућност, да гдје год пошли, стигнете најлакшим могућим путем. Желим вам да се једног дана и сами бринете да неке нове генерације имају сигурну и успјешну будућност – рекао је Стевановић.

У име генерације матураната двије средње школе обратили су се и ученици генерације четворогодишњих школа Дуња Орашанин и Борис Андрић који су рекли да је средњошколско образовање било предивно, али и да су спремни да се суоче са новим животним изазовима.

Први човјек града Стевановић уручио је вечерас сваком матуранту пригодан поклон, док је на раније организованом пријему уручио новчане награде за 23 вуковца средњих школа у износу од 200 КМ, међу којима за четири ученика генерације у четворогодишњим и трогодишњим школама по 300 КМ.

По завршетку дефилеа, обраћања, уручења диплома и поклона, те фотографисања са члановима породица, матуранти ЈУ ТШЦ Зворник су прославу матурске вечери наставили у добром расположењу у мотелу Новак.

Извор: Зворник Данас

 

Прочитано 2068 пута Последњи пут измењено 29 мај 2016

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;