Значајна улагања у ЈУ ТШЦ

Технички школски центар у Каракају ових дана добио је вриједну донацију а у оквиру УНИЦЕФ-овог програма опремања школа учионичким намјештајем.

Према ријечима директора Горана Грујића, ова школа је добила 126 клупа, 252 столице и катедре за опремање девет учионица, вриједности преко 20.000 КМ.

- Захваљујући овој донацији наша школа је успјела завршити пројекат замјене старих клупа које су у школи још од њеног оснивања – рекао је Грујић.

Он је напоменуо да је у мајским поплавама у овој средњошколској установи причињена значајна штета.

- Успјели смо да у сарадњи са локалном управом и ресорним минстарством укључимо нашу школу у пројекат санације школских објеката које реализује УНДП, а под покровитељством Европске Уније. Тренутно се приводи крају санација фискултурне сале и дијела поплављених учионица, а вриједност радова је око 70.000 КМ. Такође, под покровитељством УНДП-а и Европске Уније покренут је пројекат санације крова на дијелу школе са фискултурном салом и радионицама за практичну наставу. Тренутно је пројекат у фази израде пројектне документације, а радови треба да почну до краја године – испричао је Грујић.

Грујић је подсјетио да је у претходном периоду у овој школи уведен видео-надзор, те да је школско двориште у потпуности заграђено, захваљујући чему је потпуно искоријењена појава присуствао страних лица.

- Извршена је и замјена столарије на једној учионици и у холу школе, што је само почетак, а наставак замјене столарије имаће динамику која ће бити у складу са приливом средстава остварених кроз пројекте којима је школа аплицирала код различитих организација. Такође, реновиран је намјештај у зборници, те из сопствених средстава набављен намјештај за једну учионицу – истакао је Грујић.

Он је најавио да у наредном периоду планирају да највећи акценат ставе на набавку модерне опреме за наставни процес како би квалитет наставног процеса био на што вишм нивоу.

- У плану је и да, поред образовања редовних ученика у сљедећој години почнемо са образовањем ванрених кандидата, у сарадњи са Заводом за образовање одраслих. Сматрамо да је број заинтересованих за преквалификацију и доквалификацију веома велики, што се може искористити за допуњавање буџета, а самим тим и за реализацију нових пројеката у школи – рекао је Грујић.

ТШЦ броји 547 ученика који се образују у три струке електротехника, саобраћај и машинство и обрада метала.


                                                                                                                                                                                     www.zvornikdanas.info

Прочитано 1825 пута Последњи пут измењено 25 дец 2014

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;