Рад Савјета ученика у школској 2013/2014. години

Од почетка 2. полугодишта професор-координатор за рад Савјета ученика је Радмила Шобо. Савјет је утврдио Програм рада. Посјета начелника говори да смо на добром путу, мотив и обавезе да кренемо у реализацију и осталих планова, а не планирамо баш мало:

Од почетка 2. полугодишта професор-координатор за рад Савјета ученика је Радмила Шобо. Савјет је утврдио Програм рада. Посјета начелника говори да смо на добром путу, мотив и обавезе да кренемо у реализацију и осталих планова, а не планирамо баш мало:

Самосталне акције Савјета ученика ТШЦ-а

1)            Дан „Д“ (дан дијалога) је акција у којој би се представници савјета ученика,професори и директори састали и расправљали о проблемима у школи, о наставном плану и програму и томе шта професорима смета код ученика, а шта ученицима код професора. Главна тема треба да буде застарелост плана и програма и учела за наставу(26. марта) Дан ,,Д“: 26.март. 

2)            „Будимо хумани – дарујмо природу“, замисао ове акције је да очистимо школско двориште од смећа и да поставимо нове, јаче и ефикасније канте. Датум: до 26. марта.

3)            „Једна кап крви =један живот“, жеља нам је да обновимо стару традицију када су матуранти добровољно давали крв. Датум: у току маја.

4)            „Не шарајте зидове и клупе, поправке су скупе“, ученици СУ би на школском стадиону направили измишљену трибину и гласно би говорили колико су напорне и скупе поправке ишараних клупа и зидова. Циљ нам је да допремо до ученика и да их усмјеримо ка другачијем размишљању. Датум: прва седмица априла.

5)            „Ако желиш знати, мораш се одазвати“ је акција у којој бисмо, на сличан начин као у претходној акцији, промовисали права, а и обавезе ученика. Датум: прва седмица априла.

6)            Отворена врата, акција у којој би ученици основних школа могли да посјете ТШЦ у коме би им ученици СЈ и професори представили принцип рада у школи.  Датум: последња седмица априла.

7)            „Буди као ОН/А“, акција забавног типа у којој би ученици хумористично представили своје професоре, цитирали њихове најчешће и најзабавније фразе. Датум: у току мјесеца маја, а може и на исти дан када су и „Отворена врата“.

8)            „Волонтирај – кредитирај“, ми имамо јаку жељу да у току нашег школовања научимо много корисних информација и још много тога што не можемо научити у школи. Ова акција је савршена за то. Контактирали бисмо ораганизације које траже волонтере и на тај начин,кроз волонтирање бисмо стицали нова искуства и добијали нова сазнања. Датум: од сада па до јуна.

Акције у сарадњи са другим школама:

„Оставимо траг“, акција/пројект у сарадњи са Гимназијом и ССШ „ Петар Кочић“ Зворник. Ација се заснива на томе да се направи једна клупа која би се поставила у парку или негдје у граду. На клупу бисмо ставили плочу на којој би писало „Савјети ученика ТШЦ-а и Гимназије и ССШ-а 2013/2014“. Датум: до 25. априла.

 

Предсједник СУ:  Златко Филиповић

 

Прочитано 2163 пута Последњи пут измењено 04 нов 2014

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;