Симулатор вожње спреман за ученике

Наша школа је у јулу објавила да је Предсједник Републике Српске дозначио средства за набавку симулатора вожње у износу од 50.000 КМ и за реконструкцију ограде и дијела дворишта у износу од 70.000 КМ.  Након проведених процедура јавне набавке, симулатор вожње је испоручен у школу.

Симулатор вожње служи за спровођење истраживања везаних за понашање возача у симулираним условима саобраћаја. Састоји се од возачког дијела (сједиште са педалама, управљачем и мјењачем), те три међусобно повезана екрана на којима се приказује одређени сценарио и пружа се интерактиван приказ стварности. У земљама Европе симулатор је саставни дио при обуци возача. Једна од најбитнијих ствари које симулатор доноси су ситуације које се у реалном свијету не могу приуштити кандидатима, док симулатор омогућава пролазак кроз скоро сваки догађај са којим би се возачи у неком периоду могли сусрести на путу (магла, киша, путеви са више трака, пјешаци...). 

- Набавком симулатора вожње постали смо једна од тек неколико школа у РС и БиХ које својим ученицима у саобраћајној струци могу обезбједити веома квалитетну практичну обуку вожње у свим категоријама и у свим временским и теренским условима. С обзиром на чињеницу да је за симулатор потрошен мањи износ средстава у односу на планирана средства, тачније 41.000 КМ, остатак новца утрошен је на опремање учионица мултимедијалном опремом - истакао је директор школе Горан Грујић.

Грујић је додао да је на тај начин испуњен један од стратешких циљева за период 2019-2024. а то је да свака учионица има мултимедијалну опрему (пројектор или ТВ уређај).

Уз радове на унутрашњем опремању просторија школе, настављају се послови на уређивању школског дворишта. 

- Радови на постављању ограде и сређивању дворишта су у току. Јавност ће бити благовремено обавјештена - навео је директор школе.

Још једном је изражена захвалност Предсједнику Републике Српске и члановима његовог кабинета, који су препознали наш труд на обезбјеђивању квалитетних услова за образовање и одлучили се да дају и свој допринос.

 

 
 
Прочитано 584 пута Последњи пут измењено 25 дец 2023

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;