Матуранти на прослави матурске вечери

Матуранти обје зворничке средње школе прославили су матурско вече, а због кише изостала је матурска шетња, односно дефиле главном градском улицом.

Ове године у Зворнику је у школској 2022/23. години средњошколско образовање завршило 413 ученика од којих су 208 матуранти СШЦ-а „Петар Кочић“, а 205 су матуранти ТШЦ-а.

Матуранте обје школе је посјетио градоначелник Зворника Бојан Ивановић и зажелио им срећу у животу.

– Овом матурском вечери завршавате једно важно поглавље у вашим животима. Надам се да ће вам школски дани бити у лијепом сјећању, а да ће дани пред вама бити још љепши и успјешнији. Жао ми је што вријеме није дозволило да продефилујете улицама нашег града да покажете да сте младост овог града и да се покаже љепота нашег града. Ми смо на вас јако поносни. Надам се да ћемо се виђати у још љепшим ситуацијама. За ваш успјех су најзаслужнији ваши родитељи, учитељи, наставници и профеосри који су вам омогућили да стакнете потребна знања – истакао је Ивановић.

Горан Грујић, директор Техничког школског центра је је навео да је ово била једна добра генерација која је због пандемије прошла кроз специфичне услове образовања.

– У овој генерацији наставу је завршило шест одјељења техничара и три разреда заната, а похвално је да ће неки ученици из трогодишњих занимања наставити да се школују за четврти степен. Трудили смо се да им пружимо што боље образовање, а сигуран сам да ћемо о многима од њих тек чути у наредном периоду. Задовољни смо њиховим радом и резултатима – истакао је Грујић.

Ученицима генерације у обје школе су уручене пригодне награде и дипломе као и ученицима који су носиоци „Вукове дипломе“.

Ученик генерације у четворогодишњим занимањима у Техничком школском центру је Јована Марковић, која је у обраћању пожељела свим матурантима пуно среће у изазовима који су пред њима.

– Пут пред нама је јако тежак, пун изазова и препрека, али надам се да ћете га пребродити брзо и лако. Од тог пута немојте да одустајете. Захвалила бих се својм родитељима, разредном старјешини и директору школе који су подржавали мој и рад мога одјељења – навела је Марковићева.

Ученик генерације у трогодишњим занимањима у ТШЦ-у је Филип Божић, матурант са смјера електричар-електроинсталатер.

Прославу матуре за ученике обје школе ове године је финансирала Градска управа Зворник.

 

извор: Инфо Бирач

Прочитано 819 пута Последњи пут измењено 27 мај 2023

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;