Школски час за будуће возаче одржан у зворничким средњим школама

Српски комитет за безбедност саобраћаја Београд у сарадњи са Савјетом за безбједност саобраћаја Града Зворника одржали су два часа за будуће возаче у Техничком школском центру и Средњошколском центру „Петар Кочић“ Зворник.

Како је истакао Бојан Ивановић, градоначелник Зворника, циљ оваквих предавања јесте прије свега едукација будућих и младих возача. Град Зворник је и до сада организовао бројне активности из области безбједности саобраћаја, реализована је десетогодишња Стратегија, а у току је припрема стратегије за наредни период. Према градоначелниковим ријечима, Град Зворник наставља са побољшањима у поменутој области како би сваки учесник у саобраћају осјетио позитивне ефекте. Овом активношћу успостављена је сарадња између градског Савјета за безбједност саобраћаја и Српског комитета за безбедност саобраћаја, а обје стране су истакле да ће наставити да размјењују искуства и знања, а сарадњу да унапређују.

Окановић је рекао да су млади возачи проблем свуда у свијету, па и на нашим просторима због чега је Српски комитет 2008. године у Србији започео пројекат „Школски час за будуће возаче“ који се први пут реализује и на територији Републике Српске, односно у Зворнику.

– Ми смо навикли, када причамо о школама, да се то своди на ђаке прваке, али смо схватили да је изузетно велика потреба да се ради и са средњошколцима, нарочито са онима који ће ускоро добити возачку дозволу. Томе у прилог посебно говори чињеница да, са једне стране млади најчешће страдају у саобраћајним незгодама, а са друге стране најчешће су изазивачи тешких саобраћајних незгода и податак који нарочито брине је да је узрок смрти бр. 1 код популације између 15 и 30 године саобраћај. Наш пројекат се усмјерава на кључне факторе због којих млади људи праве грешке и због којих страдају. Циљ пројекта јесте унапређење безбедности младих учесника у саобраћају, кроз измену постојећих ставова о утицају сигурносног појаса, брзине, мобилног телефона и алкохола на безбједност саобраћаја – навео је Окановић.

 

Прочитано 533 пута Последњи пут измењено 21 апр 2023

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;