Грујић: Пуно великих пројеката реализовано у протеклих годину дана

У реконструкцију и опремање Техничког школског центра у Каракају, у посљедњих годину и по дана уложено је 450.000 КМ.

У разговору за Радио Освит, директор ЈУ Технички школски центар, Горан Грујић, детаљно је објаснио процес реконструкције школе у претходном периоду.

“Пуно великих пројеката реализовано је у протеклих годину дана, односно урађена је санација крова и фасада на згради са фискултурном салом и радионицама и то је пројекат вриједан око 250.000 КМ које је обезбједила Европска Унија, а реализатор је био УНДП кроз пројекат опоравка од поплава. ”

Грујић је додао да је вриједна донација стигла од Кабинета Предсједника Републике Српске.

Школа је прије почетка ове школске године добила вриједну донацију од Кабинета Предсједника Републике Српске у износу од 25.000 КМ и тим средствима је саниран кров на школској згради, те потпуно реконструисана библиотека и мокри чвор поред библиотеке, за шта је купљен и нов намјештај, односно санитарије. Од УНИЦЕФ-а је добијена опрема вриједна 140.000 КМ кроз пројекат Европске Уније за опоравак од поплава.

“Након испоруке клупа и столица у прошлој школској години добили смо и комплетну опрему за фискултурну салу: лопте, греде, рипстоле, козлић, одскочну даску, сто за стони тенис и друго, као и опрему за извођење вјежби из физике и из истог пројекта још 10 таблет рачунара, лаптоп, пројектор, платно и бежични рутер за кабинет информатике,” рекао је Грујић.

Поред тога, из сопствених средстава набављено је десетак рачунара за кабинет информатике, извршено кречење приземља у главној згради, свих учионица и хола школе, поплочан плато испред улаза у школу. Средствима градске управе финансирано је асфалтирање прилазног пута до школе.

Грујић је нагласио да је од капиталних инвестиција преостало да се замијени вањска и унутрашња столарија на школској згради.

“Покушаћемо да ријешимо тај проблем уз помоћ донатора, Градске управе Зворник и из сопствених средстава у наредних годину дана, чиме би завршили све капиталне инвестиције и преостало би само текуће одржавање.”

Извор: Радио Освит

Прочитано 2705 пута Последњи пут измењено 20 јан 2017

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;