Излет у Вишеград

Руководство Града Зворника је испунило дато обећање и наградило наше ученике - учеснике културних манифестација и такмичења једнодневним излетом у Вишеград.

У петак 22.04.2016. год. у оквиру спортског дана, нашим ученицима који су учествовали на школским приредбама и такмичењима обезбеђен је бесплатан једнодневни излет у Вишеград. Све је било беспрекорно организовано тако да смо без икаквих проблема након 4 сата путовања стигли у Вишеград.

Прво смо посетили конак Карађорђа Петровића у коме се налази један од најстаријих манастира на простору БиХ, манастир Успења Пресвете Богородице - манастир Добрун, који датира још од прве половине 14. века. Ту смо се упознали са историјом манастира и начином на који је опстао до данас.

Потом је уследила посета споменику Карађорђу Петровићу, који је смештен у непосредној близини манастира. Затим смо се упутили у обилазак моста Мехмед-паше Соколовића, који представља једно од најмонументалнијих дела архитектуре настале у раздобљу од 15. до 19. века.

За крај смо оставили оно најлепше, обилазак Андрићграда или Калемегдана чији је обилазак био и основни циљ екскурзије. У Андрићграду смо се упознали са разним туристичким атракцијама од којих су највеће: споменик Иви Андрићу и Петру Петровићу Његошу, као и црква светог цара Лазара. Повратак је организован у касним поподневним сатима.

Аутори: Михаило Петровић, Радан Орашанин IIIe2

Прочитано 2256 пута Последњи пут измењено 06 мај 2016

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;