Велика реконструкција Техничког школског центра

Велика реконструкција Техничког школског центра Фото: Зворник данас

"У реконструкцију и опремање Техничког школског центра у Каракају код Зворника, у посљедњих годину и по дана уложено је 450.000 КМ," изјавио је директор ЈУ ТШЦ Зворник Горан Грујић у разговору за портал Зворник данас.

– Пуно великих пројеката реализовано је у протеклих годину дана, односно урађена је санација крова и фасада на згради са фискултурном салом и радионицама и то је пројекат вриједан око 250.000 КМ које је обезбједила Европска Унија, а реализатор је био УНДП кроз пројекат опоравка од поплава. Поред тога, школа је прије почетка ове школске године добила вриједну донацију од Кабинета Предсједника Републике Српске у износу од 25.000 КМ и тим средствима ми смо санирали кров на школској згради, те потпуно реконструисали библиотеку и мокри чвор поред библиотеке, за шта је купљен и нов намјештај, односно санитарије – рекао је Грујић.

Он је додао да су од УНИЦЕФ-а добили опрему вриједну 140.000 КМ кроз пројекат Европске Уније за опоравак од поплава.

– Након испоруке клупа и столица у прошлој школској години добили смо и комплетну опрему за фискултурну салу – лопте, греде, рипстоле, козлић, одскочну даску, сто за стони тенис и друго, као и опрему за извођење вјежби из физике и из истог пројекта још 10 таблет рачунара, лаптоп, пројектор, платно и бежични рутер за кабинет информатике. Поред тога, из сопствених средстава набавили смо десетак рачунара за кабинет информатике, извршили кречење приземља у главној згради, свих учионица и хола школе, поплочали плато испред улаза у школу, док смо средствима општине Зворник финансирали асфалтирање прилазног пута до школе – нагласио је Грујић који је подсјетио да је нешто раније урађен плато испред школе, постављена ограда и видео надзор.

Директор Грујић је напоменуо да је од капиталних инвестиција преостало да се замијени вањска и унутрашња столарија на школској згради.

– Покушаћемо да ријешимо тај проблем уз помоћ донатора, општине Зворник и из сопствених средстава у наредних годину дана чиме би завршили све капиталне инвесиције и простало би само текуће одржавање – истакао је Грујић.

извор: Зворник данас

 

Прочитано 5029 пута Последњи пут измењено 12 сеп 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;