Ученици и радници школе даровали крв

Ученици и радници школе даровали крв Фото: ЈУТШЦ

У Техничком школском центру у Каракају данас је у организацији зворничког Црвеног крста и у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске – Служба у Зворнику, спроведена акција добровољног давалаштва у којој је учествовало око 60 ученика и радника школе.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Дана Мићић истакла је да је једна од битних активности Црвеног крста добровољно давалаштво крви.

– Ми смо планирали да у нашем граду организујемо што више оваквих акција, а циљ нам је да анимирамо нашу омладину да постану редовни даваоци и да подстичу једни друге на овако племениту активност којом се спашавају животи људи.– рекла је Мићићева која се захвалила руководству школе и Служби трансфузије на реализацији активности.

Директор школе Горан Грујић који је и сам данас даровао драгоцјену течност истакао је да се за учешће у акцији пријавило 50 ученика и 10 професора и административних радника.

– Увијек смо ту да пружимо помоћ коме треба, а и раније смо организовали различите хуманитарне акције, ово је наставак таквих активности. Оваква акција никога не кошта, а пуно помаже. Иначе, велики број ученика који су напунили 18 година већ су се раније уписали у листу добровољних давалаца и то је врло похвално. Раније су сличне акције организоване у зворничкој Служби, а ово је први пут да се реализује у школи и настојаћемо да буде традиционална – напоменуо је Грујић.

Далибор Липовац, доктор у Служби трансфузије нагласио је колико су важне овакве акције.

– Овакве акције су веома значајне, јер попуњавамо своје залихе. Тренутно стање са резервама крви захваљујући оваквим акцијама је сјајно. Захвални смо, и камо среће да их је више – рекао је Липовац.

Како је све то изгледало погледајте на Званичној Facebook страници школе.

Извор: www.zvornikdanas.com

Прочитано 2193 пута Последњи пут измењено 25 мај 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;