Пројекат "Кад се живот преокрене"

Данас је у просторијама школе реализован пројекат "Кад се живот преокрене".

Средњошколци су имали прилику да послушају причу Бојана Шувире, особе која је учествовала у саобраћајној незгоди, те задобила тешке телесне повреде и трајни инвалидитет. "Лична прича Бојана Шувире" приказала је последице саобраћајне незгоде и грешке које су довеле до незгоде.

Бојан и његови пријатељи, који заједно учествују у пројекту, средњошколцима који још нису сели за волан или су тек стекли право да управљају возилом, причају приче које су им у секунди промениле животе. Објашњавају им да вожња у пијаном стању или у аутомобилу са возачем који је попио чашицу више није шала, ни адреналин, већ сигуран корак ка трагедији.

Циљ пројекта који реализује Агенција за безбједност саобраћаја РС јесте да допру до што више ученика како би им скренули пажњу на опасности које вребају у саобраћају, посебно када се вожња “зачини” којом чашицом више.

- Настрадао сам као сувозач. Имао сам 21 годину. Враћали смо се из ноћног провода нас четворица, сви у видно пијаном стању. Возач је дивљао путем и преврнули смо се. Повредио сам вратни пршљен и остао инвалид - прича тридесетогодишњи Шувира.

У време када је доживио незгоду и он и његови другари мислили су да је њихово понашање занимљиво, данас је свестан да је било све, само не занимљиво.

Пројекат "Кад се живот преокрене" одржан је у организацији Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, ауто-мото друштва (АМД) „Семафор“ из Зворника и АМС РС.

На крају предавања ученици су имали прилике да испробају тзв. пијане наочаре и увере се у ефекат дејства алокохола те наркотичких средстава.

kadsezivotpreokrene2

Прочитано 839 пута Последњи пут измењено 22 сеп 2022

Сродни чланци

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;