Информације о почетку нове школске године

Министарство просвјете и културе РС упутило је данас свим школама у Републици Српској препоруке за организовање наставног процеса за школску 2021/2022. годину које је прописао Институт за јавно здравство РС.

На основу Закључка који је донела Влада Републике Српске на 134. седници, школа ће у школској 2021-2022. години организовати васпитно-образовни рад на следећи начин:

- наставни часови трају по 45 минута,
- мали одмор траје 5 минута, а велики одмор 15 минута,
- распоред часова ће бити усклађен тако да се омогући поштовање препорука Института за јавно здравство,
- за ученике који су хронични болесници и који имају мишљење лекара да се препоручује укључивање ученика у наставу на даљину, школа ће организовати наставу путем употребе Office 365 едукативних алата или других платформи за учење.

Поред препорука за организацију наставног процеса, Институт је прописао обавезно ношење заштитних маски за ученике, наставнике и остало особље.

Ученици средњих школа би требало обавезно да носе маске током усменог одговарања, а препоручује се да маске носе и током целог часа, с обзиром на учесталији пренос инфекције у тој доби, бољу сарадњу у смислу правилне употребе маске и последично већи ефекат ове мере у наведеној доби, те чињеницу да више наставника у току школског дана буде у контакту са ученицима ове доби. Препорука Светске здравствене организације је да особе старије од 12 година носе маске у складу са препорукама за одрасле особе, те је ово у складу са обавезом ношења маски у затвореном простору у Републици Српској.

Детаљне препоруке можете прочитати на следећем линку.

Прочитано 1555 пута

Сродни чланци

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;