Реконструкција школе и нова уписна политика

Реконструкција школе и нова уписна политика Фото: ТШЦ

„У протеклом периоду од УНИЦЕФ-а смо добили 18 школских табли, 125 клупа, 252 столице и катедре за опремање девет учионица,“ истакао је директор Горан Грујић у разговору за Освит радио.

Додао је и да смо од организације УНДП, кроз исти пројекат Европске уније, реконструисали фискултурну салу, свлачионице и пет учионица у том делу школе. Укупна вредност ових донација је 130.000 КМ. Грујић је напоменуо да је ово прва значајнија донација овој школи од 1974. године, када је школа почела са радом.

„Следеће у плану је замена спољашње и унутрашње столарије, која није мењана 40 година,“ објаснио је директор Грујић. „Поред радова на уређење школског простора, истовремено се припремамо за што квалитетнију уписну политику, у оквиру које су урађене анкете са ученицима основних школа и привредницима. Резултати анкета показују да је све већи број ученика који су заинтересовани да заврше неко од занимање техничке струке.“

У складу са исказаним жељама матураната основних школа и регионалних привредника, поднет је захтев за покретањем нових струка, као што су грађевински техничар и механичар за грејну и расхладну технику.

„Очекујемо да ће ресорно министарство одобрити наш захтев и да ћемо већ од нове школске године кренути и са новим занимањима.“

Директор ЈУ Техничког школског центра је подсетио да је у јануару потписан уговор са регионалним лидером, компанијом „Алумина“, у којој ће ученици на смеровима техничар енергетике, техничар рачунарства, машински техничар и инсталатер обављати практичну наставу. Ученици саобраћајне струке већ одавно практичну наставу обављају у „Дринатрансу“, „Зворник путевима“, „Поштама Српске“ и „Водоводу и комуналијама“.

radioosvit.com

Прочитано 2260 пута Последњи пут измењено 04 мар 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;