Награда најбољем - Ђорђу Копривици

Награда у правим рукама: Ђорђе Копривица Награда у правим рукама: Ђорђе Копривица Фото: Лична колекција

„Човјек је рођен да ради, да трпи и да се бори. Ко тако не чини мора пропасти.“ - рекао је Никола Тесла и ја се тиме водим.

Овим цитатом разговор за школски сајт започео је Ђорђе Копривица, ученик четвртог разреда електротехничке школе - смјер техничар електроенергетике. Ђорђе је одличан ученик, најбољи у школи, а остварио је и запажене резултате на разним такмичењима из области електротехнике широм Републике Српске. Да се напоран и вриједан рад увјек примјети, доказ је и Ђорђе.

На недавном обиљежавању школске славе, директор једне од најуспјешнијих фирми у нашем региону "Зворничанке д.о.о", Марио Остојић, уручио је Ђорђу таблет, као награду за све оно што је до сада постигао и као подстрек за период који је пред њим.

Замолили смо Ђорђа да нам укратко опише свој животни пут и планове и он нам је изашао у сусрет.

"Ја сам Ђорђе Копривица, ученик сам четвртог разреда ТШЦ-а, смјер техничар електроенергетике. Рођен сам у породици у којој сам трећа генерација која се бави електротехником, тако да од малена то волим, па сам зато и уписао ову школу. Велику подршку у напретку видим у професорима, који ме подржавају и помажу ми посебно у припремама за даље школовање. Поред праксе у школи, често радим са оцем, па сам и ту доста научио. Волио бих да имамо неку лабораторију за праксу у којој би могли вршити разна мјерења и испитивања. Што се тиче средње школе, много сам научио за ове три и по године, а трудићу се да стекнем још знања. Сматрам да ко год жели да нешто научи у нашој школи, може само ако он то хоће. Сваки труд се исплати, па сам и ја награђен. Од директора „Зворничанке“ сам добио таблет и овим путем се захваљујем. Много значи када неко примјети труд и залагање, тако добијам још већи подстрек да радим још боље. Планирам да упишем Електротехнички факултет у Београду, надам се да ћу успјети и да ћу на том путу истрајати."

Ђорђе је кренуо утабаном стазом којом су ишли и многи његови успјешни претходници, који су прво бриљирали знањем и понашањем у нашој школи, а потом надоградњу настављали на респектабилним универзитетима у земљи и иностранству. Желимо му пуно среће у наставку школовања.

Прочитано 2396 пута Последњи пут измењено 06 феб 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;