Одштампајте ову страницу

Милошев победнички стартап бизнис план

Пословна идеја коју је осмислио ученик 4. разреда Техничког школског центра из Зворника, Милош Лазаревић, под називом „Lazares Clothing“, оцењена је као најбоља на такмичењу за најбољи иновативни стартап бизнис план, одржаном у среду, 14. децембра, у Малом Зворнику, у организацији Регионалног Центра за развој иновација ове општине.

Идеја о производњи персонализоване модне колекције, са заштићеним именом, која обухвата дизајн са интегрисаним QR кодом у принту или NFC чипом, који води на лични профил, биографију, ауторска дела, омиљену песму и слично, проглашена је за најизводљивију и најуспешније представљену у конкуренцији 11 презентованих бизнис планова на овом такмичењу.

Треће место освојила је матуранткиња Хемијске школе, Зорана Малишевић, са пословном идејом „Слатка кућа“, за производњу уникатних слаткиша у специјалним паковањима, са кодом који упућује на рецепт за колач.

Бизнис идеје ученика вредноване су на основу 5 кључних критеријума, који су укључивали креативност и иновативност бизнис идеје; целовитост и квалитет развијеног производа; атрактивност и тржишни потенцијал креираних производа и услуга; спроводљивост и одрживост пословног подухвата и дизајн и убедљивост презентације.

Такмичари су у протекла 2 месеца похађали програм напредних иновативних обука за младе у области предузетништва, у организацији малозворничког Центра за иновације. Реализован је низ радионица на којима су полазници, уз подршку ментора, стицали нова знања из области иновација, предузетништва, познавања тржишта, пословног умрежавања, заштите животне средине, финансија и вештина презентовања, а затим обликовали и дорађивали своје пословне идеје.

За рад са полазницима наведених обука био је задужен стручни тим у саставу: проф. др Зорана Никитовић, проф. др Горан Лапчевић и проф. Др Милан Крстић, предавачи на Високој школи за пословну економију и предузетништво (ПЕП) из Београда и стручни консултант Александар Петрић, инжењер технологије.

Реализацију активности подржали су: Кабинет министра задуженог за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије и Општина Мали Зворник.

Поред Милоша и Зоране, запажен резултат остварили су и наши ученици: Стефан Остојић, са бизнис идејом „Начитанко“, Семир Рустемовић и пословни план „Water Phoenix“ и Чедо Миличић, пословни план „Спа центар“.

Извор: malizvornik.rs

Прочитано 704 пута Последњи пут измењено 16 дец 2022
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци