Одштампајте ову страницу

Дефиле матураната поздравио велики број Зворничана

Три главне улице би биле мале да приме све грађане Зворника који су дошли вечерас да испрате матуранте средњих школа из Зворника. Уз тискање на шеталишту сви су гледали параду младости, љепоте и наде.

Зворнички матуранти поносно су парадирали у свечаним одорама као на ‘црвеном тепиху’.

На платоу испред Касине дочекао их је градоначелник Стевановић са директорима школа и зажелио им срећу у будућем школовању и животу.

Матурантима Средњошколског центра „Петар Кочић“ и Техничког школског центра из Зворника градоначелник Зоран Стевановић уручио је поклоне и честитао успјешно завршену средњу школу са жељом да успјешно започну нову животну етапу.

Стевановић је, обраћајући се матурантима, њиховим родитељима и грађанима, рекао да град испраћа још једну генерацију матураната која креће новим путем, те им пожелио да се на том путу снађу, да све препреке успјешно уклањају и буду оно што желе.

„У избору својих животних путева желим да изаберете онај прави, да увијек будете на располагању својим породицама, свом граду и свима онима који вас воле“, навео је градоначелник Зворника.

Директор Техничког школског центра Горан Грујић истакао је да матуранти завршавају значајну етапу у животној трци.

„Пред вама су све озбиљнији изазови, али се надам да смо вас кроз школовање добро припремили да се снађете на новом животном путу са жељом да кроз њега успјешно корачате“, рекао је Грујић.

Директорка Средњошколског центра „Петар Кочић“ Биљана Писић нагласила је да је ријеч о храброј генерацији ученика, која је због пандемије вируса корона била лишена многих излазака, прослава, путовања, екскурзија, те прва генерација која је имала наставу на даљину.

„Желим да вјерујете у себе, да упијате знање и да се трудите да вам сваки дан буде успјешан“, рекла је Писићева и додала да су матуранти кроз школовање доказали снагу, озбиљност и хуманост.

Матуранти вечерас заједно прослављају завршетак срдњошколског образовања.

Фотографије са дефилеа матураната можете погледати на званичној ФБ страници наше школе.

 

Извор: Зворник Данас

Прочитано 920 пута Последњи пут измењено 27 мај 2022
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци