Одштампајте ову страницу

Хуманитарни базар Савета ученика

Савет ученика наше школе покренуо је хуманитарну акцију за помоћ Стефану Авакумовићу.

Стефан је рођен 27.07.1997. године. Живи у Београду. У септембру 2017. године дијагностикован му је карцином дебелог црева који је убрзо оперисан. У августу 2021. године долази до прогресије болести где лекари након неколико месеци одлучују да је потребно лечење имунотерапијом. У фебруару 2022. године Стефану је саопштено да су све опције лечења исцрпљене. Тада породица одлучује да решење потражи у иностранству.

Лечење у иностранству које због агресивности карцинома мора отпочети одмах захтева значајна новчана средства. Стефану је заказан пријем на једној клиници у Турској за 17.04.2022. године.

О планирању и спровођењу у дело ове хуманитарне акције говорила нам је Зорана Малишевић, председница Савета ученика.

- Планирали смо базар већ дуже време, у међувремену сазнали смо за Стефанову борбу са опаким тумором, који је са дебелог црева метастазирао на меко ткиво. Стефан мора до понедељка да прикупи 100.000 евра како би отишао на лечење.

Зорана је додала да је циљ базара био да ученици праве нешто и доносе на базар.

- Ми смо то урадили на другачији начин. Свако ко је хтео да стави неки приход могао је да се послужи колачима које су правили ученици наше школе. Такође смо даривали и цвеће као мали знак пажње. Ту су биле и разне слике које је насликала ученица Анастасија Мићић. Усрећили смо многа лица и испунили свој циљ. Захваљујемо се свим људима који нису остали равнодушни на нашу акцију и тиме нам помогли да заједничким снагама прикупимо новац. А прикупили смо 1230,00 КМ. Наше мало некоме значи много.

Прочитано 712 пута Последњи пут измењено 15 апр 2022
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци