Одштампајте ову страницу

Одржан комеморативни скуп недавно преминулом професору Милошу Варди

У петак је одржан комеморативни скуп недавно преминулом професору српског језика и књижевности Милошу Варди.

Скупу су присуствовали чланови породице Варда, бивши ученици, колеге и пријатељи покојног професора који је задужио бројне генерације средњошколаца којима је предавао. 

Поред пригодних текстова те пјесама које је писао професор Варда, које су припремили ученици наше школе, присутнима се прво обратио директор школе Горан Грујић.

- Не могу вам рећи нешто о Милошу, што већ не знате. Колико је био добар човјек говоре нам његова дјела. Могу само рећи да ми је била част да познајем таквог човјека и да учим од њега. Његова скромност, стрпљење и сталоженост у свим ситуацијама у којима се налазио може само служити као примјер свима нама. Био је покретач свих културних дешавања у нашој школи и дао је немјерљив допринос њеној афирмацији. Сјећамо се сваке приредбе и манифестације коју је организовао. Чудни су путеви Господњи и ништа није сигурно. Сигруно је само да ћемо ми у Техничком школском центру дати све од себе да Милошев лик и дјело сачувамо од заборава онолико колико је то у нашој моћи – рекао је Грујић.

О раду професора Милоша Варде у ваннаставним активностима, учешћу у најзначајнијим културним догађајима и његовом значају у друштвено-просвјетној заједници, говорио је предсједник СПКД „Просвјета“ из Зворника Раде Перић.

Он се обратио члановима породице Милоша Варде и додао да могу да буду поносни на оно што је он значио у културној сфери града Зворника те додао ће све оно што је професор Милош урадио остати трајно упамћено „у нашим срцима“.

Учесницима се у име колега обратила професорица Снежана Радаковић, а у име бивших ученика професор Станислав Томић

Прочитано 679 пута Последњи пут измењено 12 феб 2023
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци