Одштампајте ову страницу

Наша Анђела међу најбољим спортистима

На недавно одржаном избору за најбоље спортисте града Зворника за 2022. годину, одлично 3. место заузела је наша ученица, теквондоисткиња Анђела Батић.

Анђела је ученица завршног разреда средње електротехничке школе (занимање техничар рачунарства). Иза себе већ има прегршт медаља и успеха на великим такмичењима, тако да је ова награда дошла као круна за досадашњи рад и труд. О значају који овај избор има за њу, Анђела је за школски сајт одговорила:

- Ово признање ми баш доста значи. Не само што сам у друштву најбољих спортиста нашег града, него што знамо и да градска управа прати и подржава рад спортиста из такозваних аматерских спортова, који се не могу популарношћу поредити са фудбалом и кошарком. Свакоме од нас прија аплауз и пажња коју добијамо на оваквим пријемима.

Додала је да се теквондом бави већ 12 година и да тренутно има црни појас други дан. Освојила је преко 100 медаља, од чега око 70 златних. 

- Презадовољна сам оствареним резултатима у претходној години. Највећи успех је бронзана медаља на европском првенству у Поречу у Хрваткој. До ње сам стигла након четири тријумфа у групној фази такмичења, да бих једини пораз доживела од репрезентативке Бугарске, која је касније постала првакиња Европе.  

Пред Анђелом су нови изазови, како у спорту, тако и у школи. До сада је са много успеха успевала да усклади школске и спортске обавезе, што нимало није лако. 

- У наредних неколико месеци је прилично густ распоред. Спремам се за два велика такмичења. Европско првенство у априлу у Италији, а у августу у Казахстану је смотра најбољих теквондоиста света. Желела бих да искористим прилику и да се захвалим мојим тренерима, породици и спаринг партнерима, на подршци коју ми пружају све време. Посебну захвалност дугујем управи школе и свим професорима који имају максимално разумевање за моје спортске обавезе.

 andjela_batic

 
Прочитано 615 пута Последњи пут измењено 12 феб 2023
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци