Одштампајте ову страницу

Божо Илић - најиновативнији професор у 2020. години

На синоћној додјели награда, која је ове године одржана онлajн, професор Божо Илић запослен у Техничком школском центру у Зворнику добио је награду за најбољег иновативног наставника у Босни и Херцеговини у категорији средњих школа!

CEI Step by Step је у 2016. години покренуо иницијативу за додјелу годишње награде за иновативне васпитаче и васпитачице, наставнике и наставнице и стручне сраднике и сараднице у предшколском, основном и средњем образовању.

Циљ додјеле годишње награде је препознати и промовисати оне појединце и појединке који дају немјерљив допринос развоју васпитања и образовања, предане и посвећене професионалце који сваки дан у вртићу или школи претварају у чаробну авантуру учења и откривања.

Ово је једна у низу активности осмишљених са циљем промовисања важности наставничке професије, и њене улоге у развоју друштва и свих других професија.

Од ове године, захваљујући напорима Центра за образовне иницијативе Step by Step-a Заједнице иновативних наставника/ца, додјељено је 60 награда у 6 категорија.

Професор Божо Илић, доктор електротехнике, као наставник ради већ 30 година. Највећи дио своје богате каријере провео је у ЈУ Технички школски центар Зворник на мјесту наставника електро групе предмета. Аутор је и коаутор великог броја научних радова објављених у домаћим и међународним стручним часописима.

Са својим ученицима и уз подршку управе школе осмислио је модел паметне куће који је већ побрао награде на такмичењима у Републици Српској, о чему смо раније писали.

Синоћ је, на завршној церемонији избора за најбољег иновативног наставника БиХ освојио прво мјесто у категорији наставника средњих школа.

Професор Илић је изјавио да је ово признање круна његове досадашње каријере наставника. Захвалио се колегама и ученицима који су заједно са њим учествовали у изради модела као и управи школе која редовно подржава овакве пројекте.

Директор ЈУ Технички школски центар Зворник, Горан Грујић изјавио је да је поносан на успјех професора Илића те да је ово признање доказ да се уз добру подршку сви наставници и ученици могу остварити у пуном капацитету.

 извор: Зворник Данас

Прочитано 1403 пута
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци