Одштампајте ову страницу

Информација о почетку школске године

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о почетку школске године и плану организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона.

Настава у новој школској години почиње 01.09.2020. године у складу са Правилником о школском календару за школску 2020/2021. годину. На основу актуелне епидемиолошке ситуације и препорука надлежних институција потребно је организовати рад школа како не би долазило до прекида континуитета васпитно-образовног процеса.

Предложено је да за дјецу хроничне болеснике родитељи, прије поласка у школу, доставе школи мишљење надлежног љекара о процјени његовог здравственог стања и могућности похађања наставе. Дјеца на болничком лијечењу, као и дјеца у изолацији похађају онлајн наставу. Наставно особље ће планирати вријеме за ученике који прате онлајн наставу, за све информације, појашњења и друго, као током другог полугодишта претходне школске године.

Настава у школској 2020/2021. години организоваће се на сљедећи начин:

  • организовање наставних часова у трајању од 20 минута
  • организовање школског одмора не дужег од пет минута
  • свако одјељење које има више од 15 ученика дијели се на 2 групе тако да професори држе часове прво за једну групу ученика, потом за другу (то значи да уколико ученици имају седам часова, а настава почиње у 7.30 у првој смјени, иста се завршава у 13.20, а друга смјена почиње у 13.30 и завршава се у 19.20 часова или уколико настава почиње у 7.00 часова у првој смјени завршава се у 12.50, а друга смјена почиње у 13.00 часова и завршава у 18.50)
  • за замјену група потребно је планирати минимално 15 минута паузе
  • директор школе врши подјелу одјељења на групе, како би се испоштовале мјере
  • не препоручује се организовање секција, посебно спортских или умјетничких.

Све препоруке које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске за организацију наставног процеса можете преузети са линка https://skolers.org/materijali/covid-19

Прочитано 2247 пута Последњи пут измењено 21 авг 2020
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци