Одштампајте ову страницу

Савремена опрема за квалитетнију практичну наставу

У оквиру припрема за почетак школске 2019/2020 године управа школе је извршила набавку опреме за практичну наставу и вежбе у струкама Машинство и обрада метала и Електротехника.

Да бисмо створили стручан и квалификован кадар неопходно је ученицима пружити квалитетну теоријску и практичну наставу. Вођени тим мотом челни људи школе непрестано раде на стварању што бољих услова за професоре и ученике. Пратећи трендове у струкама Машинство и обрада метала и Електротехника школа је набавила савремену опрему за кабинете за стручну праксу. Са детаљима нове набавке упознао нас је директор ЈУ ТШЦ Зворник Горан Грујић.

- Набављени су апарати за варење (4 комада), Програмабилни логички контролер са пратећом опремом, два апарата за прецизно лемљење, већа количина репроматеријала за вежбе из Електротехнике, пројектор и платно, као и 2 рачунара.

Грујић је истакао да школа континуирано ради на побољшању квалитета наставе.

- Поред опремања школских кабинета, управа школе је постигла договор о наставку веома успешне сарадње са највећим фирмама из наше регије, тако да ће наши ученици и у наредном периоду имати могућност да уче од најбољих у својим областима. Потписан је уговор са Алумином о извођењу практичне наставе за 82 ученика школе из струка: Саобраћај, Електротехника и Машинство и обрада метала. Осим у Алумини, ученици ће практичну наставу обављати и у фирмама: АКС ДОО, Зворник-путеви, Путеви Зворник, Поштама Српске и другим. 

Директор школе је додао и да ће ученици хемијске струке и даље лабораторијске вежбе одрађивати у лабораторијама Технолошког факултета, са којим настављамо одличну сарадњу започету прошле године.

 

Прочитано 2260 пута Последњи пут измењено 15 сеп 2019
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци